Az ülésen Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Pintér Sándor és Varga Mihály miniszterelnök-helyettesek, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka, Kovács József nemzeti információs államtitkár valamint a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői vesznek részt - mondta a sajtófőnök.

Csütörtök hajnali 4 óra előtt nem sokkal Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy Ukrajna demilitarizálására katonai akciót hajtanak végre. Ez egyet jelentett az ország elleni teljes invázióval.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a világ vezetőihez fordult, hogy vezessenek be minden lehetséges szankciót, mondván, Putyin el akarja pusztítani az ukrán államot.

A szomszédságban a legrosszabb forgatókönyv következett be, a háború, amelynek még a legnagyobb és legerősebb országok diplomáciai erőfeszítései sem tudták az elejét venni. Magyarország minden olyan szövetségesi egyeztetésnek részese és része lesz, amelyek a koordinált válaszreakció megadásáról szóló döntésekre vonatkoznak - mondta csütörtök reggel Szijjártó Péter külügyminiszter.

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.