Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fidesz és a KDNP parlamenti frakciója arra kérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt az európai uniós szankciókról - közölte az MTI szerint Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a két kormánypárt közös frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Balatonalmádiban.

Azért kezdeményezték a nemzeti konzultáció indítását - amelynek középpontjában az energiaszankciók állnak majd -, hogy legyen módjuk a magyar embereknek ebben az ügyben is elmondani, hogy mit gondolnak. Európában a magyarok lesznek az elsők, akik elmondhatják a véleményüket a szankciókról - mondta Kocsis.

Simicskó szerint nem tiszta a kormány képe

Tisztább képet kaphat a kormány az újabb, az Európai Unió által Oroszországgal szemben alkalmazott szankciók ügyében indítandó nemzeti konzultációnak köszönhetően - mondta az MTI szerint Simicskó István, a KDNP parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.

Mindannyian látjuk, hogy a nemzetközi helyzet milyen mértékben fokozódik és alakul negatív irányba - véli Simicskó, aki Európában egyedülállónak nevezte azt, hogy amikor nemzeti sorskérdésben kell dönteni, megkérdezik az embereket.

A kormánypártok szerint a nagy stratégiai célkitűzések, a családtámogatások, a demográfiai helyzet javítását, gyermekvállalást ösztönző intézkedések ne álljanak le, sőt bővüljenek. Garanciát kaptak a miniszterelnöktől, hogy a válság rendeződése után, reményeik szerint a ciklus közepétől, 2024-től folytatni tudják a korábban rögzített nagy stratégiai célok megvalósítását.

A kormány helyett Brüsszel a hibás

Azt mindenki megértheti, hogy a jelenlegi helyzetben takarékoskodni kell. Lokális problémából lett egy globális probléma, aminek felelősei Brüsszelben vannak - véli a KDNP képviselőcsoportjának vezetője is.

A szankcióktól Európa szenved, Oroszország folytatja a háborút és "köszöni szépen", a bevételei még nőttek is - véli Simicskó, aki az MTI híre szerint nem beszélt arról, hogy a "brüsszeli szankciókat" a magyar kormányfő is megszavazta. (Sem arról, hogy nem csak az energiaárak emelkedése okozza a megélhetési válságot, főként az inflációt; és Magyarország orosz gázt és kőolajat is importálhat - a szerk.)

Simicskó István az előző napi külön KDNP-frakcióülésről szólva megerősítette, hogy Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter átült hozzájuk. A miniszter már a kezdetektől náluk szeretett volna "közreműködni", technikai kérdés volt, hogy ezt mikortól kezdheti meg - mondta Simicskó, aki szintén megjárta a Fideszt is.