Hosszasan sorolja a gyanús tételeket a Szél Kálmán tér felújításával kapcsolatban az Index által kiperelt dokumentumokból a Népszabadság. Hat darab pc-monitor, billentyűzet és egér áttelepítése 52 ezer forintot kóstált, hat telefonkészülék leszereléséért 109-et kellett fizetni, egy diszpécserasztal lebontása a beépített berendezések kiszerelésével együtt majdnem 2,4 forintos munka volt.

A bazaltköves burkolás munkadíja négyzetméterenként 21 ezer forint volt, miközben az interneten fellelhető ajánlatok 2-3,5 ezer forint körül szóródnak. Az úttest és a járda bontásért négyzetméterenként 3,6-4,4 ezer forintot számláztak, a betontechnológus mérnök szakértő 60 ezer forintos órabérért dolgozott, a metrókijárat melletti 405 köbméteres növénykazettába 3,5 millióért hozták a földet.

A napilap cikkéből kiderült, hogy a főváros már kifizetett a tér 5,3 milliárdos felújítási költségéből 4,471 milliárdot a KÉSZ Építő és a WIS Holding alkotta konzorciumnak, miközben hivatalosan még át sem adták a teret. A teljesítést igazoló mérnők ugyanis több helyen jóval kisebb összeget ismert el a vállalkozók által megadottnál. Például egy 101 milliós főösszegű "organizáció" egyik szakaszának 49,4 milliós árából csak 5,5 milliót tartott elfogadhatónak.