Az idei országúti kerékpáros magyar bajnok, Valter Attila pályafutása a tavalyi olasz körversenyen elért történelmi siker után újabb mérföldkőhöz érkezett: a következő három évben a világ jelenleg legjobb csapatának tartott Team Jumbo-Visma csapatában tekerhet.

„A következő három évet a világ egyik legjobb csapatánál tölthetem! A profizmus és a mentalitás ami a csapatnál van, már évek óta lenyűgöz. Óriási siker számomra, hogy ez a sor leigazolt. Alig várom, hogy a legjobbakkal készüljek és fejlődjek! Nagyon izgalmas évek elé nézünk!” - írta Valter Attila Facebook oldalán.

Már jó ideje keringtek a hírek arról, hogy Valter a holland Jumbo-Visma csapathoz szerződik, a váltás véglegessé azonban hétfő reggel, a Tour de France győzters csapat közleményével vált. 

A csapat közleménye szerint a magyar versenyző – aki a 2021-es Giro’d Italián négy napig viselte az összetettben vezetőnek járó rózsaszín trikót - három éves szerződést írt alá, azaz 2025-ig lesz a holland csapat tagja.

Olyan kerékpárosok mellett tekerhet, mint a friss Tour de France-bajnok dán Jonas Vingegaard, a háromszoros Vuelta-győztes szlovén Primoz Roglic, vagy a sportág jelenlegi legnagyobb sztárjának tartott Wout van Aert – írja a eurosport.hu.

„Már a vezetőséggel folytatott megbeszélések is nagyot dobtak az önbizalmamon, és bízom benne, a következő években sikerül kihozni magamból a bennem rejlő lehetőségeket” – idézi Valter Attilát a portál.

„Jó pár éve figyeljük Attilát, és mind a versenyeken, mind pedig a teszteken bizonyította, milyen nagyszerű képességei vannak. Várjuk már a közös munkát, és szeretnénk segíteni neki, hogy kihozza magából, ami benne van” – kommentálta a döntést Merijn Zeeman, a csapat sportigazgatója.