Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Huszonöt milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból van lehetősége a háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálatoknak eszközbeszerzésre - idézi az MTI a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) közleményét. 

A projekt több mint 60 féle - többek között kardiológiai, angiológiai, sürgősségi, újraélesztő táskák, defibrillátorok, ultrahang készülékek, valamint különböző diagnosztikai és terápiás - eszköz beszerzését célozza meg. A modern eszközök biztosításával, valamint egy szakmai támogató hálózat működtetésével olyan komplex szolgáltatást tudnak majd a háziorvosoknak és praxisközösségek biztosítani a lakosok számára helyben, ami a szakellátás tényleges tehermentesítéséhez is hozzájárulhat.

Az elmúlt időszakban az egészségügyi rendszernek számos kihívással kellett szembenéznie, és egyre inkább felértékelődik a lakóhelyközeli alapellátás "kapuőri", népegészségügyi és megelőző szerepének megerősítése. Ehhez elengedhetetlen a háziorvosok már meglévő eszközparkjának korszerűsítése, fejlesztése, továbbá új eszközök beszerzése, melyekkel növelhető a helyben elvégezhető vizsgálatok köre és azok száma.

Az NNK konzorciumi partnere a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, valamint az Országos Onkológiai Intézet.