Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hans-Günter Hogg, az Émász Nyrt. igazgatóságának tagja az aláírást megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: az áramszolgáltató társaságnak évente több száz millió forintos kárt okoznak a tolvajok, a rongálók, akik az okozott kár mellett az üzembiztonságot is veszélyeztetik.

Vereckei Csaba, Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya arról szólt, hogy a bűnözők egyre agyafúrtabb módszereket vetnek be, hogy színesfémhez, transzformátor-alkatrészekhez, -olajhoz jussanak, vagy hogy lophassák az áramot. A rendőrség és az áramszolgáltató szoros együttműködése ezek megakadályozására fókuszál - tette hozzá.
Hans-Günter Hogg elmondta: az elmúlt évhez képest az idén - nemcsak Magyarországon, hanem Európa több más országában is - megszaporodtak a károkozások -, a leginkább a transzformátorokban lévő olajat lopják, illetve a trafókat teszik tönkre, azok részeit értékesítik a tolvajok, de jelentős kárt okoznak azok is, akik színesfémek, acélvezetékek, lemezek lopására szakosodtak, vagy az áramot lopják.

Az idei év első felében az Émász szolgáltatási területén 53 olyan bűncselekmény történt, amely a társaságnak jelentős kárt okozott.