A 2010-es költségvetés civilizációs váltást hoz - egészen 1990-ig visszamenőleg, ugyanis a hosszú távú fenntartható növekedést tekintve a legjobb helyen áll a világon az OECD felmérése szerint. A civilizációs váltás megtörtént - kialakult az egyensúlyi struktúra - ezt csak meg kell tartani ahhoz - hogy az ország fenntartható növekedési pályán maradjon - fogalmazott Oszkó Péter pénzügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón.

A kormány rövidtávon az egyensúlyt kívánta megteremteni, ám a jövő évi költségvetésben már futotta gazdaságélénkítő intézkedésekre, adómérséklésre. Jelentős strukturális átalakításokra került sor a költségvetésen belül - a kiadáscsökkentő intézkedések nem fűnyíró elven működtek - hanem ezen kiadáscsökkentése tartósak lehetnek - vagyis nem termelődik újra a hiány - fogalmazott Oszkó Péter.

Az ellenzék 5-7 százalékos hiányprognózisára utalva Oszkó elmondta, az csak akkor következhet be - ha direkt csinálják. Oszkó utalt arra, hogy a kormány átadás-átvételekor kiderül, hogy időarányosan hol áll hiány.
QP | Quality Placement