Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ahol vállalták a részvételt, mindenütt meg is tartották a demonstrációt, az események pedig megfeleltek Európa legszigorúbb sztrájkszabályainak - hangsúlyozta a szakszervezeti vezető, aki szerint ez nem csupán jelzés, hanem a "komoly együttgondolkodás" szándékának jele is.

A kormányzattal a jövő hét utáni héten folytatódnak tárgyalásaik, ezekre minden érintett számára elfogadható, kompromisszumos javaslatot visznek, "amely jó a munkabéke szempontjából, jó az ügyfelek szempontjából" - mondta Boros Péterné. A szakszervezet már két éve, a közigazgatásban dolgozók béremeléséről folytatott egyeztetések kezdetén jelezte, hogy "a közigazgatás egységéért kíván tárgyalni", és ezt a szándékát fenntartja. A pozitív jelek dacára álláspontjuk szerint "nincs igazán garancia a karrierre az állami tisztviselők körében" - tette hozzá.

Az erkölcsi és az anyagi megbecsülés mellett visszakövetelik munkaszüneti napként a közigazgatás napját, a legszigorúbb törvényesség megtartásának jegyében pedig az óriási fluktuáció miatt a túlmunka jelentette problémák összegyűjtésébe kezdtek - mondta. Célként említette, hogy "a kollégáink úgy tudják szolgálni Magyarországot, ahogy azt az esküjükben leírták".

A köztisztviselői keresetek emeléséről szólva Boros Péterné közölte: szeretnék, ha karrierrendszer alakulna ki, jövő január elsejével pedig 60 ezer forintra emelkedne a kilenc éve 38 ezer 650 forintos illetményalap.

Kompromisszumos előterjesztésként említette saját, három lépésben, három év alatt megvalósítható javaslatukat, amelynek "első lábaként" 25 százalékos illetménykiegészítést kapnának azok az önkormányzati hivatalokban dolgozók, akiknek a keresete kilenc éve nem változott.