Az atv.hu úgy értesült, hogy miniszter marad a posztján Rogán Antal, Gulyás Gergely, Szijjártó Péter, Pintér Sándor, Varga Mihály, Varga Judit és Nagy István, az utóbbi továbbra is az agrártárcát fogja vezetni. Semjén Zsolt Orbán Viktor ötödik kormányában is miniszterelnök-helyettes lesz.

A két volt tárca nélküli miniszter Süli János, aki Paksért és Mager Andrea, aki a nemzeti vagyonért felelt, már nem lesz tagja az új kormánynak.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a következő névsort ismertette, akik tegnap egyeztettek a kormányalakításról Orbán Viktorral: Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit. (Varga Mihály és Szijjártó Péter hivatalos útjaik miatt voltak távol.)

A portál szerint Lázár János nem lesz agrár- vagy vidékfejlesztési miniszter, hanem egy építésügyi (magas és mélyépítés) tárcát vezethet.

Korábbi sajtóhírek szerint önálló oktatási és egészségügyi minisztérium a következő Orbán-kormányban sem lesz - azaz továbbra sem lesz hangsúlyos e két - a magyarok jövőbeli sikerességét és megmaradását meghatározó - terület az orbáni politikában - a szerk.