Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar bank közölte, megkapta a szlovén versenyhatóság engedélyét a Nova KBM megvásárlására. Az engedély birtokában az adás-vételi ügylet zárására várhatóan a következő napokban sor kerül.

Az OTP Bank az SKB megvásárlásával 2019-ben lépett be a szlovén bankpiacra, és az azóta szerzett pozitív tapasztalatokra alapozva, bízva az ország további fejlődésében hajt most végre újabb, jelentős befektetést. Az ügylet lezárását követően 

megkezdődik az SKB és az NKBM egyesítése, amelynek eredményeként betét- és hitelállomány alapján Szlovénia legnagyobb bankja jön létre, és az OTP Bank immáron a régió ötödik országában válik piacvezetővé.

Szállodát is építenek egy elhagyatott vidéken

Ezen kívül az Emonika néven ismert ingatlanfejlesztési projekt tervei már a Természetvédelmi Minisztérium engedélyére várnak. A Ljubljana központjában lévő, régóta elhanyagolt területen szállodát, lakásokat, bérirodát és bevásárlóközpontot tervez építeni a bankcsoport, mintegy 85 ezer négyzetméter hasznos területen.

A jelenleg 11, majd az Üzbegisztánban folyamatban lévő bankvásárlást követően hamarosan már 12 országban jelen lévő bankcsoport kölcsönösen előnyös együttműködések révén tervezi segíteni a szlovén vállalkozások, köztük a KKV-k és a helyi nagyvállalatok külföldi piacra lépését, illetve külföldi terjeszkedését.