Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Otthon melege program háztartásigép-csere alprogramjába 119 ezer pályázat érkezett be, ezekből már 40 ezret bíráltak el és mindegyik megkapta a támogatást - mondta Weingartner Balázs az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára pénteken az MTI szerint.

Az alprogramot 2 milliárd forintos kerettel hirdették meg, amit az igények jóval meghaladtak, de - a korábbi gyakorlattól eltérően - a pályázat leállítása helyett a keret megemelése mellett döntöttek. Így érkezett be végül 119 ezer pályázat, amelynek a támogatási igénye 5 milliárd forint.

Az államtitkár ismertette, hogy a megyéket tekintve Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett be a legtöbb pályázat, az egyes régiókból beérkező pályázatok száma pedig 15 000 - 25 000 között mozgott.

A lakosság részéről kellően energiatudatos pályázatok érkeztek be Weingartner szerint: a hűtőgépeknél, fagyasztóknál a beküldött pályázatok 80 százalékában A++ energia besorolású termék vásárlására pályáztak, a mosógépeknél a pályázatok 80-90 százaléka A+++ energia besorolású termék vásárlására irányult, miközben az összes pályázat 5 százalékát sem érték el az A+ besorolású háztartási gépek vásárlására beadott pályázatok száma.