Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kontinensünk északnyugati, északi részén egy többközéppontú ciklonrendszer húzódik, melynek előterében szubtrópusi légtömeg érkezik Európa déli és középső része fölé. A Földközi-tenger térségében egy nagy kiterjedésű anticiklon terül el, melynek hatására az Ibériai-félszigeten, FranciaországbanOlaszországban és a kontinens belső részein is napos idő a jellemző. A hőmérséklet csúcsértéke ezeken a területeken általában 10 és 20 fok között alakul, de Spanyolországban egyes helyeken 23 fokot is regisztráltak, jócskán meghaladva az ilyenkor jellemző sokéves átlagot - írja az MTI európai időjárási jelentését az Országos Meteorológiai Szolgálatra hivatkozva. 

A Kárpát-medence időjárását hétfő estig anticiklon alakítja, folytatódik tehát a szokatlanul enyhe időjárás általában sok napsütéssel, északon borult, ködös körzetekkel, hétfő este viszont a Brit-szigetek fölött örvénylő ciklon hidegfrontja ér el bennünket.

Várható időjárás hétfő éjfélig Magyarországon

A Dunántúl keleti felén, illetve a középső országrészben alacsonyszintű felhőzet képződött, mely az esti, éjszakai órákban északkelet felé helyeződik. Emellett az esti órákban ismét terjeszkedni kezd a köd, illetve rétegfelhőzet, elsősorban északon, északkeleten éjszaka és hétfőn napközben is tartósan borult, párás, ködös maradhat idő.

Másutt kevés lesz a felhő, hétfőn napközben a fátyolfelhők mellett általában napos idő valószínű. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb a borult részeken fordulhat elő szitálás, esetleg gyenge eső. A déli, délnyugati szél főként a Dunántúlon élénkül meg, ott a déli részeken olykor erős lökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 11 fok között valószínű, délnyugaton lesz enyhébb, az Észak-Dunántúlon és a keleti határvidéken hűvösebb a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn is tág határok között alakul. Általában 12 és 17 fok közötti értékek várhatóak, azonban a délnyugati határvidéken pár fokkal melegebbet, a tartósan borult északi, északkeleti tájakon viszont jóval hidegebbet, 5 és 11 közötti értékeket mérhetnek.