Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Energiaügyi Minisztérium (EM) hivatalos közleményben jelentette be, hogy Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) eddigi elnöke lesz az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. új vezérigazgatója.

Horváth Péter János vezérigazgatóként nagy feladatot kap: ő felel majd a Paksi Atomerőmű működőképességének tartós megőrzésért. Ezen belül is az előkészületben lévő üzemidő-hosszabbítás sikeres végrehajtása is az ő feladata lesz.

Hivatali utóda a MEKH vezetésében 2023. január 16-tól Juhász Edit lesz, akinek kinevezéséről és annak hátteréről már péntek este beszámolt a napi.hu.

Horváth Péter János az energetikai ágazat számos állami és vállalati szereplőjénél dolgozott, előzőleg 2010 és 2013 között, majd 2020 nyara óta vezette a MEKH-et.

A kormány elárulta, mi lesz az előző Paks-vezér sorsa

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. leköszönő vezérigazgatójának szaktudására új szerepkörökben számít a kormány és a vállalatcsoport. Pekárik Géza több mint három évtizedet töltött az atomerőműben főként műszaki területeken, öt éve volt a cég első embere.

Széles körű tapasztalatait e területen maradva miniszteri tanácsadóként és az MVM kötelékében is hasznosíthatja a jövőben.

Az Energiaügyi Minisztérium köszöni Horváth Péter János és Pekárik Géza eddigi posztjaikon elvégzett munkáját. A tárca szoros és kiegyensúlyozott együttműködésre törekszik a MEKH új elnökével is. Az önálló minisztérium, a hivatal és a vállalatok közös tevékenységének fókuszában változatlanul a biztonságos, megfizethető ellátás feltételeinek megteremtése áll – szerepel az EM közleményében. 

Új vezetőket kapott az Energiaügyi Minisztérium is

A csütörtök este megjelent Magyar Közlönyben szerepelnek a kormányzati struktúra új államtitkárai. Mindezek alapján visszamenőleges hatállyal, 2022. december 1-vel a most létrehozott Energiaügyi Minisztériumnak egy miniszterhelyettese és két államtitkára lesz a jövőben.

Lantos Csaba tárcavezető helyettesítését Koncz Zsófia látja majd el, a két államtitkár pedig Reisz Anikó és Steiner Attila lesznek.