A válságkezelés feladata nehéz lesz, de szerintem elviselhető következményekkel jár majd. Ehhez együttműködés kell a Pénzügyminisztérium és a jegybank között, szükség van a kohéziós erőre. A világos kommunikáció nagyon fontos a választópolgárok és a nemzetközi partnerek felé is. Minden feltételt adottnak látok, amelyre lehet építeni a következő időszakban –  mondta a Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a napilapnak.

Szavai szerint nem először kerül nehéz helyzetbe az Orbán-kormány, hiszen 2010-ben sem volt könnyű dolga. Parragh László szerint azonban nem lehet egyenlőségjelet tenni a két időszak között: rettenetes pénzügyi teher volt 2010-ben az országon, dőlt össze minden.

Most sem egyszerű, itt van még a koronavírus és átrendeződés megy végbe a világgazdaságban, zajlanak a pozícióváltások. Mit lehet most tenni? Nem vitás, hogy megkerülhetetlen a gazdaságpolitikai beavatkozás - értékelt az MKIK elnöke.

A költségvetés stabil, ugyanakkor pénzbőség nincs, fegyelmezett pénzügyi politikára van szükség, és azon kell dolgozni, hogy fennmaradjon a növekedés - fogalmazott Parragh.

Emiatt érdemes megtartani azokat a programokat, amelyek keresletet teremtenek és ösztönzik a beruházásokat. A kamarának is vannak és lesznek javaslatai, a szervezet folyamatosan egyeztet ezek ügyében a kormánnyal – tette hozzá a kamarai vezető.