Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ezek után mindenki megértené, ha Parragh László úr sűrű bocsánatkérések közepette visszavonulna a közéletből - mondta a Népszavának Salamon Lajos a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének interjújára reagálva. Parragh egyebek mellett arról beszélt, a béreken túl “sokféle motiváció” létezik a különböző szakmacsoportoknál, a tanároknak például “ott a szabad nyár”, egy tűzoltót pedig “motiválhat a társadalmi megbecsültség és az adrenalin-löket”.

– Ezek nem jelentenek kellő motivációt a tűzoltóknak. Jelentős béremelésre és egy előremutató, új életpályamodellre lenne szükség. A tűzoltók társadalmi megítélése ugyan nem változott, ma is a megbízhatósági felmérések élén állunk, de ezért a boltokban nem kapunk semmit, bajtársaink kénytelenek másodállásban kiegészíteni keresetüket."

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás ugyancsak elítélte az iparkamarai elnök nyilatkozatát. Mint mondta, Parragh László tévedésben él, ha azt hiszi, a tanároknak ott egy egész nyári szünet. A pedagógusoknak július első hetében ér véget a tanév, augusztus 20-a után pedig már be kell menniük a munkahelyükre. A köztes idő sem csak pihenéssel telik, sokan táboroztatnak, tanterveket készítenek, felzárkóztató programokban vesznek részt, akár saját szabadságuk terhére.

Tanév közben nem is mehetnek szabadságra a pedagógusok, csak külön engedéllyel és indoklással vehetnek ki szabadnapot, amit sok esetben meg sem kapnak, ha igénylik. Parragh úr nyilatkozata nagy fokú tájékozatlanságra vall - mondta Totyik Tamás.