Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Kúria friss ítéletében helyt adott a PDSZ ügyvédje által benyújtott felülvizsgálati kérelemnek, a figyelmeztető sztrájk alatti még elégséges szolgáltatás kérdésében a nemperes eljárásban a szakszervezeteknek adott igazat. A másodfok a még elégséges szolgáltatás kérdésében nem ítélkezett másképpen, viszont mivel 2022. január 31-éig nem született meg a másodfokú végzés, a figyelmeztető sztrájkot jogsértőnek ítélte meg - olvasható a portálon.

Ezt az ítéletet változtatta meg a Kúria, kimondva, hogy a figyelmeztető sztrájk a szakszervezetek által ajánlott még elégséges szolgáltatásokkal együtt – amely nem tartalmazta a sztrájk alatti tanítást – jogszerű volt.

A legfelsőbb bíróság ítéletében megállapította, hogy „Helytállóan hivatkoztak a kérelmezők a felülvizsgálati kérelmükben arra, hogy a 2022. január 31-én megtartott sztrájk nem minősülhet jogellenesnek a Sztrájktv. 4. § (2) bekezdése alapján, mert még a kérelmezett maga sem hivatkozott arra, miszerint a megtartott sztrájk az elsőfokú bíróság által megállapított még elégséges szolgáltatás teljesítését gátolta. Az eljárt bíróságok a kérelmezett viszontkérelmét a Sztrájktv. 3. § (3) bekezdése alapján pedig egyezően megalapozatlannak találták.”