A közlemény azt írja: "Az Egyesült Államok szerint a kormányok kötelessége a szólásszabadság előmozdítása és az emberi jogok védelme, beleértve az LMBTQI+ közösség jogait is.

Ahogy Biden elnök az LMBTQI+ jogvédők felé a Pride-hónap alkalmából június 1-én tett nyilatkozatában fogalmazott, 'Látunk titeket, támogatunk titeket, és inspiráló a teljes egyenlőség elérése érdekében mutatott bátorságotok.'"

Európában is feltűnt

A magyar döntés Európában sem maradt észrevétlen - írja az Euronews. Brüsszelben kedd este tüntettek a törvény ellen. Rémy Bonny, a megmozdulás egyik szervezője a Twitteren arra emlékeztetett, hogy a múlt héten az Európai Parlamentben nagy többséggel fogadtak el egy állásfoglalást, melyben perrel fenyegetik az Európai Bizottságot, ha nem tesz lépéseket a magyar és a lengyel jogállamiság ügyében.

Dunja Mijatović, az Európa Tanács emberi jogi biztosa is megszólalt már az ügyben, és az LMBTQ emberek jogai és személye elleni támadásnak minősítette a törvényt, amely szerinte korlátozza a véleménynyilvánítás és az oktatás szabadságát is, továbbá szembe megy a nemzetközi és európai emberi jogi normákkal.