Csütörtök estig a legtöbb helyen borult lesz az ég, csak éjszaka szakadozik fel a felhőzet, a Dunántúlon nagyobb területen még megmaradhat ezután is. Napközben nyugaton gyengülő intenzitású havazás várható, a Dunántúl keleti felén hó, havas eső, a Dunától keletre döntően eső valószínű.

Éjszaka már az Alföldön is számíthatunk havas esőre. Kezdetben a Dunántúlon élénk, többfelé erős lesz az északnyugati szél, majd estétől mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 1 és 6, késő este -1 és +4 fok között alakul - írja a Met.hu.

Végre veszélytelen az időjárás

A déli órákig csütörtökön nyugaton még kialakulhat havazás csökkenő intenzitással 0 fok körüli vagy efeletti hőmérsékletek mellett. Körülbelül 2 centiméteres hóréteg valószínű. Majd napközben mindez olvadásnak indul. Ezeken a területeken az északnyugati szelet 40-50 kilométer/óra körüli legerősebb széllökések kísérhetik a késő esti órákig, amely a vizes, tapadó hó felületét átmenetileg elsősorban a nap első felében kisebb mértékben megmozgathatja síkvidéken is.

Az ország többi részén jelentős mennyiségű csapadék nem várható, halmazállapota eső, havaseső és elsősorban északkeleten egyre inkább hó formájában valószínűbb, de estig megmaradó hó síkvidéken nem valószínű. Elsősorban északkeleten az esti, éjféli órákban újra hólepel alakulhat ki: a síkvidékeken 2 centiméter hullhat.

"Pénteken kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható" - szerepel a vészjelző rendszeren.ű

Az OMSZ közölte a Napi.hu-val, hogy milyen lehet a márciusi időjárás.

A fotó forrása: Pexels.