Brüsszel kész olyan intézkedéseket meghozni, mint az "LMBT-mentes zónákat" létrehozó lengyel régiókkal szemben. Az üzenet az, hogy ha nem tartod tiszteletben az Európai Unió demokratikus vagy egyenlőségi értékeit, akkor nem vagy jogosult pénzt felvenni a projektedre - mondta Helena Dalli uniós biztos a Reuters híre szerint, amelyről a Euronews számolt be

Helena Dalli. Az EU egy évvel ezelőtt visszartotta hat lengyel város testvérvárosi kapcsolatokra benyújtott projektjének finanszírozását, amiért azok felléptek az "LMBT ideológia" ellen. Dalli szerint a pénzmegvonás miatt azóta egy lengyel régió megváltoztatta az ezzel kapcsolatos politikáját.

"Úgy gondoljuk tehát, hogy ha ezt kivetítjük arra, ami Magyarországon történik, akkor ugyanez lehet a hatás" - utalt arra a biztos, hogy a magyar parlament a héten elfogadta a pedofilellenes törvényt, amely alkalmas lehet arra, hogy a homoszexualitást összemossa a pedofíliával. 

Dalli azt is elmondta, az EU előbb megvizsgálja minden ilyen lépés jogszerűségét. Az Európai Tanács egyik legfontosabb szerve, az Általános Ügyek Tanácsa a jövő héten tárgyalhat arról a törvényről, amelyet a magyar parlament fideszes és jobbikos szavazatokkal kedden fogadott el, mondta Franciaország európai ügyekért felelős államtitkára a 24.hu-nak. Clément Beaune hangsúlyozta: kifejezetten aggódnak a jogszabély miatt.