Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az első fél évben 100 ezermilliárd forint fölé nőtt a forintalapú átutalások értéke, ötéves visszatekintésben 37,4 százalékkal több pénz ment át a rendszeren - írta a Világgazdaság cikke alapján az MTI.

A tranzakciók értéke 2018 első hat hónapjához képest 8,8 százalékkal nőtt, a bővülés leginkább a második negyedév 53,8 ezermilliárdos adatának köszönhető, ez 10,5 százalékkal múlta felül 2018 három tavaszi hónapjának 48,7 ezermilliárdos értékét.

A magánszemélyek, a cégek és az intézmények az első fél évben majdnem 99 millió átutalást indítottak, ami 4,8 százalékos növekedés a 2018-as első hathavi átutalási forgalomhoz képest. Az átutalási tranzakciók darabszáma az évek során stabilan 4-6 százalékos mértékben bővül, az idei első hat hónapban naponta átlagosan 550 ezer átutalást kellett kezelniük a bankoknak, napi 560 milliárd forintot továbbított a hazai pénzügyi közvetítőrendszer - írta a lap, hozzátéve, hogy a szakemberek az átutalási tranzakciók számának dinamikus bővülését várják a jövő márciusban bevezetendő azonnali átutalási rendszertől.