A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak - egy 29 éves fényeslitkei nő és élettársa, egy 28 éves fényeslitkei férfi - otthonukban gyártottak a hamis magyar bankjegyeket. A leutánzott hamis pénzzel a nő 2017. augusztus 18-án először egy lövőpetri élelmiszerüzletben fizetett, majd átmentek egy nyírlövői boltba, ahol az eladónő rögtön észrevette, hogy az átadott 20 ezer forintos bankjegy nem valódi. Közölte a gyanúsítottal, hogy értesíti a rendőrséget, aki kikapta az eladó kezéből a hamis pénzt, majd futva távozott a helyszínről - számol be a rendőrség honlapja.

A rendőrök a bejelentést követően a feltételezett tetteseket Baktalórántházán elfogták, majd a Kisvárdai Rendőrkapitányságra előállították. A pár tagjait gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerő vallomást tettek és elmondták, hogy több településen jártak, főként kisboltokban és kocsmákban próbáltak meg fizetni a hamis bankjegyekkel és volt, ahol sikerrel jártak.

A nyomozók végül a gyanúsítottaktól különböző címletekben közel egymillió forint összegű hamis pénzt foglaltak le. A Kisvárdai Rendőrkapitányság munkatársai a párt bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit az illetékes bíróság elrendelt. (A nyugdíjasoknak üzent a rendőrség.)