Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Akár szeptemberben is elindulhat az egyéves szakirányú továbbképzés, amelynek előfeltétele legalább egy alapszakos vagy mesterszakos diploma - magyarázta a politikus az MTI szerint.

Horváth arról is beszélt, hogy a kutatási és innovációs menedzser szerepe, hogy közelebb hozza a tudósokat a cégek világához, segítse a kutatókat abban, hogy minél hatékonyabban tudjanak részt venni pályázatokon. Az innovációs menedzsernek van affinitása a kutatáshoz, de megvan az a tudása, készsége, kapcsolati hálója is, hogy piacosítsa a tudást - tette hozzá.

Azt szeretnék látni a minisztériumban, hogy az egyetemek innovációs ökoszisztéma központként a fejlődések motorjai, a társadalom és a gazdaság katalizátorai legyenek.

Horváth Zita kitért arra is, hogy amennyiben érdeklődés lesz rá, a többi egyetemnek is megvan a lehetősége arra, hogy kutatási és innovációs menedzserképzést indítson.

A képzés az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) szakmai támogatásával indul.

A kutatások piacosítása már az MTA jogállását és kutatóhálózatát átszabó törvényből is kiolvasható volt. A forrásokat kiemelten a társaságokkal közös fejlesztésekre fordítanák.