Akár szeptemberben is elindulhat az egyéves szakirányú továbbképzés, amelynek előfeltétele legalább egy alapszakos vagy mesterszakos diploma - magyarázta a politikus az MTI szerint.

Horváth arról is beszélt, hogy a kutatási és innovációs menedzser szerepe, hogy közelebb hozza a tudósokat a cégek világához, segítse a kutatókat abban, hogy minél hatékonyabban tudjanak részt venni pályázatokon. Az innovációs menedzsernek van affinitása a kutatáshoz, de megvan az a tudása, készsége, kapcsolati hálója is, hogy piacosítsa a tudást - tette hozzá.

QP | Quality Placement

Azt szeretnék látni a minisztériumban, hogy az egyetemek innovációs ökoszisztéma központként a fejlődések motorjai, a társadalom és a gazdaság katalizátorai legyenek.

Horváth Zita kitért arra is, hogy amennyiben érdeklődés lesz rá, a többi egyetemnek is megvan a lehetősége arra, hogy kutatási és innovációs menedzserképzést indítson.

A képzés az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) szakmai támogatásával indul.

A kutatások piacosítása már az MTA jogállását és kutatóhálózatát átszabó törvényből is kiolvasható volt. A forrásokat kiemelten a társaságokkal közös fejlesztésekre fordítanák.