Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az EBRD-től származó tőkejuttatás segítséget nyújt az OTP Banknak, hogy mérsékelje a recesszió hatását és erősítse piaci pozícióját a jelenlegi, kihívásokkal teli környezetben Magyarországon, továbbá a régió azon országaiban, ahol leányvállalatai révén jelen van.

A mostani, a régió egyik meghatározó bankjával kötött hitelmegállapodással az EBRD mintegy demonstrálja a reálgazdaság számára nyújtott támogatását. Ez a tranzakció tovább erősíti az OTP Bank kapitalizációját és hozzájárul Magyarország és a régió bankszektora iránti bizalom szintjének emeléséhez" - tudatta a BÉT honlapján megjelentetett közleményben Reiniger Péter, az EBRD Üzleti Csoportjának igazgatója.

Az EBRD-befektetés része az EBRD, a Világbank Csoport és az Európai Befektetési Bank (EIB) közös felajánlásának, amely több mint 24,5 milliárd eurót biztosít támogatás formájában a régió bankszektorának, illetve ezen keresztül a globális válság által érintett vállalatok, üzleti területek hitelezésére.

Ezzel a megállapodással az OTP erősítheti hitelezési aktivitását Magyarországon és a bankcsoport egészében, miközben az EBRD demonstrálja a régió iránti
elkötelezettségét" - közölte Urbán László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Az EBRD már eddig is az OTP Bank intézményi befektetői közé tartozott, és a jelenlegi
akvizícióval 2 százalékra növeli részesedését. A magyarországi tevékenységének kezdete óta az EBRD 2,5 milliárd euró fölötti összeget invesztált több mint 100 projekten keresztül az infrastruktúra területén, továbbá a vállalati, az energia- és a pénzügyi szektorban.