Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Áll a bál a Péterfy Sándor utcai kórházban, el akarja távolíttatni az új főigazgatót az orvosi kar – írja a Népszava.

A lap szerint az intézmény élére alig három hónapja kinevezett főigazgató vezetési stílusa elfogadhatatlan és erről az Országos Kórházi Főigazgatót (OKFŐ) is tájékoztatták.

Az új főigazgató Tóth László március elsején váltotta az intézmény élén a nyugdíjba vonulása miatt távozó Sásdi Antalt. Tóth László a Belügyminisztérium helyettes államtitkári posztját cserélte a városi kórház igazgatói székére.

A lap szerint az új vezető egy értekezleten úgy fogalmazott, hogy

az orvosok fehérgalléros-bűnözők.

Volt aki úgy ítélte meg: „agresszív fellépésével rendre megfélemlítette vezetőtársait, majd egy-egy ilyen konkrét ügy után, volt, hogy másnap bocsánatot kért, de aztán kezdődött elölről minden.” Több szerződéses orvos nem kapta meg a bérét, akik emiatt távoztak, a betegek ellátása is veszélybe került az intézményben. Végül a főorvosi kar május 25-én egy szavazás keretében bizalomvesztésről döntött, a voksolás során 22-en a vezető ellen, hatan mellette szavaztak, hárman pedig tartózkodtak.  Az OKFŐ a honlapján egy közleményben azt írta: a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (DPC) tényfeltáró vizsgálatot indított az irányítása alá tartozó Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézetben.