Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Többen jelezték nekünk, hogy a kardiológia szakrendelés körül valami probléma van – írta Facebook-bejegyzésében Erzsébetváros polgármestere. Némi utánajárás után Niedermüller Pétert az intézmény arról tájékoztatta, hogy orvoshiány miatt szünetel az ellátás, a betegeket másik intézménybe irányítják.

„2019 óta közel 90 millió forint támogatást nyújtottunk a kórháznak, segítettük a különböző felújításokat, hozzájárultunk az eszközök beszerzéséhez, segítjük a műtők fejlesztését,

de az orvoshiányt mi nem tudjuk megoldani, ez a kormány feladata”

– jelentette ki Niedermüller Péter, kiemelve, hogy a Péterfy különleges helyzetben van, új igazgatója ugyanis a Belügyminisztérium helyettes államtitkári posztját hagyta ott ezért az állásért.

Tekintettel erre az a legkevesebb, amit elvárhatunk az igazgató úrtól, hogy sürgősen felkeresi a régi-új főnökét, Pintér Sándort és az erzsébetvárosiak érdekében nagyon gyorsan megoldják a helyzetet

– zárta sorait a polgármester.

Varga Mihály szerint minden rendben

Niedermüller Péter tájékoztatásával egy napon Varga Mihály is beszámolt jó néhány egészségügyet érintő kérdésről, valamint arról, hogy mennyire fontos az ágazat megerősítése.

pénzügyminiszter hosszan sorolta, hogy a kormány az elmúlt években hány kórházat, rendelőintézetet, mentőállomást újított fel, illetve, hogy a 2024-es költségvetés tervezetében 3200 milliárd forintot szánnak egészségügyi célokra, ami 420 milliárd forinttal több, mint idén.

Szó volt arról is, hogy a kormány folytatja a kétlépcsős szakdolgozói béremelési programot, az idei júliusi 18 százalékos emelés mellett a jövő évi költségvetési tervezetben erre 200 milliárd forint áll rendelkezésre.

Áll a bál a Péterfy Sándor utcai kórházban

A főorvosi kar május 25-én egy szavazás keretében bizalomvesztésről döntött, az új főigazgató stílusa elfogadhatatlan számukra, az OKFŐ vizsgálatot rendelt el. Bővebben>>>