Hiába lassult le az új lakások iránti kereslet, úgy tűnik, a fejlesztők nem húzták be a kéziféket. Az OC Investment Solutions az egyébként általában csendesebb januárt egy 13 hektáros fejlesztési tranzakció zárásával indította – írta meg a portfolio.hu

A III. kerület határától mindössze 7 km-re, Pilisborosjenőn értékesítettünk egy nagyértékű családi- és ikerház, valamint kisebb társasházak építésére alkalmas telket. Jelenleg további két – szintén nagyobb volumenű – telekügylet finisében vagyunk.

– mondta el Nagy Tibor, üzletfejlesztési vezető, aki a cég Linkedin oldala szerint az ingatlant értkesítette. 

Kép: Google Maps

Bár az új lakások iránti kereslet átmenetileg visszaesett, de a fejlesztők többsége úgy gondolkodik, hogy a jelen állapot akár már az év második felében pozitívan változhat és a jövőben azok a fejlesztők kerülhetnek versenyelőnybe, akiknek a legjobb pozíciójú telkek vannak a birtokukban. Több fejlesztőnél már a januári eladási számok is bizakodásra adhatnak okot, de akik hosszú távra gondolkodnak, ha 1-2 évig „pihennek” is a telkek, az sem okoz majd problémát. Így lesz kellő idő a jövő projektjeinek alapos előkészítésére – tette hozzá.

A vevő egyébként egy "Budapesten elismert ingatlanfejlesztő", a telekalakítás már megtörtént, a közműfejlesztéseket követően el is kezdi a projektet.