A tűzifaprogram igénylői számára kijelölt harminc átvételi pont további három vasúti átvételi ponttal bővül. A kiszolgálás folyamatos, az igények kiszolgálása ütemezetten zajlik, kiemelt hangsúlyt helyezve azokra, akik jelenleg nem rendelkeznek tűzifával - írja a társaság.

A Pilisi Parkerdő tapasztalatai alapján az igénylők egy része idén először vásárol fát, ezért a társaság néhány vásárláshoz kapcsolódó fontos dologra hívja fel a figyelmet:

  • Lehetőleg azok jelentkezzenek maximált árú lakossági tűzifaigénnyel, akik maguk fel tudják azt használni, tehát rendelkeznek megfelelő fatüzelésű fűtőberendezéssel.
  • A megvásárolt tűzifa elszállításáról az átvételi pontról a megfelelő szállítóeszközzel a vásárlónak kell gondoskodnia.
  • Megrendelés előtt a vásárlónak érdemes meggyőződnie arról, hogy megoldható-e a nagy mennyiségű tűzifa jogszabályoknak megfelelő szállítása.
  • Megrendelés előtt a vásárlónak érdemes meggyőződnie arról, hogy megoldható-e a tíz köbméternyi, igen sok helyet foglaló tűzifa megfelelő tárolása.

A Pilisi Parkerdő Zrt. 65 ezer hektár állami erdőt kezel Budapesten és környékén, működési területén hárommillió ember él. Az erdők élőfakészlete 11 millió köbméterre tehető és ez a mennyiség évente 267 ezer köbméterrel növekszik. Évente átlagosan 180-190 ezer köbméternyi faanyagot termel ki a vállalat, melynek több mint fele lakossági tűzifa.