M. I., budapesti férfi többeket azzal keresett meg, hogy Pintér Sándor személyes jó barátjára és egyben főnöke, ő maga pedig titkosügynök. A 44 éves férfi olyan vállalkozókkal lépett kapcsolatba, akik ellen a NAV indított különböző eljárást. Számukra 10-15 millió forintokért ígérte meg ügyük elsimítását.

Az első áldozatát csak 15 millióval verte át, de a másodiktól már 77 millió forintot csalt ki. Harmadik alkalommal első lépésként ötmillió forint átadásában állapodtak meg, de a Blikk információi szerint a megbeszélt összeg átadásakor már valódi titkos nyomozók jelentek meg a helyszínen és rajtaütöttek a “segítőkész” férfin. A lap úgy tudja, hogy a nyomozó ügyészség indítványára a bíróság elrendelte M. I. előzetes letartóztatását.

 

A férfinak több lakcíme is volt, de egy 90 négyzetméteres bérelt lakásban lakott, Buda egyik legszebb terénél. 

 

A Blikk úgy tudja, a nyomozó ügyészség jelenleg is gőzerővel nyomoz az ügyben, amelynek számos pontja vár tisztázásra. Éppen a nyomozás érdekeire való tekintettel semmilyen információt nem adtak a lapknak.

 

Bűnözők már nem először hivatkoztak Pintér Sándor nevére: B. György például egy budakalászi panzióstól csalt ki 15 millió forintot, kamu sms-üzenetekkel tévesztette meg, amelyet magának küldött a belügyminiszter nevében. Évekkel ezelőtt két férfi bukott le ezzel a szöveggel, egy százmilliós ingatlanbizniszben ígértek segítséget a belügyérre hivatkozva, és tettek el busás sikerdíjat előre. Egy 2019-es ügyben 18-an ültek a vádlottak padjára, összesen 290 millió forintot csaltak egyebek közt belügyminiszteri ismeretségükre hivatkozva.