Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BKK üzemzavar-elhárító autóiból kettőben defibrillátor is lesz, amelynek használatára negyven BKK-s alkalmazottat képeznek ki - mondta el az újraélesztés nemzetközi napja alkalmából Dabóczi Kálmán, a központ vezérigazgatója. Ismertetése szerint Budapesten 46 ezer járat indul el naponta, több millióan utaznak a BKK járművein, és az elmúlt négy évben 3232 olyan típusú rosszullét volt, amely intézkedést igényelt.

A plakátokon egyszerű, érthető képek segítenek az utazóközönségnek abban, hogy mi a teendőjük a szakszerű segítség megérkezéséig, ha egy utastársuk rosszul lesz - ismertette Dabóczi Kálmán.

A BKK tervei szerint a jövőben kilencszáz járművön fognak ilyen segítő, tájékoztató plakátokat elhelyezni.

Évente 20-25 ezer hirtelen szívhalál történik Magyarországon, ezek nagyobb része közterületen következik be, és segítség nélkül csak néhány százalék az esély a túlélésre - mondta Pék László, a mentőszolgálat orvosigazgatója, aki szerint ezért az első négy-öt perc sorsdöntő lehet.

A plakátok a legalapvetőbb segítségnyújtási lépéseket illusztrálják, hiszen ha valaki nem kap semmilyen segítséget, percenként tíz százalékkal csökken a túlélés esélye - mondta Pék László.