Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Darja Dugina vezette azt az autót, ami szombat este Moszkva közelében felrobbant. Dugina politikai kommentátorként is, de apján, Putyin egyik meghatározó, orosz ultranacionalista ideológusán keresztül is ismert személy volt. A hatóság gyanúja szerint a pokolgépet a terepjáróban rejtették el, és az menet közben felrobbant. 

A később készült tévéfelvételeken látszik, amint nyomozók a helyszínen összeszedik a gépkocsi maradványait.

A nyomozóhatóság közleményében újságírónak és politikai szakértőnek nevezte Daria Duginát. A tett elkövetőjéről és indítékáról csak annyit közöltek, hogy minden lehetőséget megvizsgálnak. A Platonova vezetéknéven is ismert, az orosz állami média szerint 30 éves nő általában egyetértett apja nézeteivel, de tőle független szakértőként, kommentátorként szerepelt többször a Cargrad nacionalista tévében, és nyilatkozataival támogatta Oroszország ukrajnai háborúját - írta a Reuters hírügynökség.

"Dasa, apjához hasonlóan, mindig a Nyugat elleni harc frontvonalában volt" - közölte róla vasárnap reggel a Cargrad tévé. Egyes orosz médiumok szerint Dugin és lánya együtt vettek részt egy kulturális fesztiválon, a felrobbantott autó Alekszandr Duginé volt, de ő az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy egy másik gépjárművel távozik a helyszínről, lánya egyedül ment el a terepjáróval.

Az ukrajnai háború miatt Oroszországra kivetett amerikai szankciók listáján Alekszandr Dugin is szerepel mint büntetendő személyiség.