Darja Dugina vezette azt az autót, ami szombat este Moszkva közelében felrobbant. Dugina politikai kommentátorként is, de apján, Putyin egyik meghatározó, orosz ultranacionalista ideológusán keresztül is ismert személy volt. A hatóság gyanúja szerint a pokolgépet a terepjáróban rejtették el, és az menet közben felrobbant. 

A később készült tévéfelvételeken látszik, amint nyomozók a helyszínen összeszedik a gépkocsi maradványait.

A nyomozóhatóság közleményében újságírónak és politikai szakértőnek nevezte Daria Duginát. A tett elkövetőjéről és indítékáról csak annyit közöltek, hogy minden lehetőséget megvizsgálnak. A Platonova vezetéknéven is ismert, az orosz állami média szerint 30 éves nő általában egyetértett apja nézeteivel, de tőle független szakértőként, kommentátorként szerepelt többször a Cargrad nacionalista tévében, és nyilatkozataival támogatta Oroszország ukrajnai háborúját - írta a Reuters hírügynökség.

"Dasa, apjához hasonlóan, mindig a Nyugat elleni harc frontvonalában volt" - közölte róla vasárnap reggel a Cargrad tévé. Egyes orosz médiumok szerint Dugin és lánya együtt vettek részt egy kulturális fesztiválon, a felrobbantott autó Alekszandr Duginé volt, de ő az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy egy másik gépjárművel távozik a helyszínről, lánya egyedül ment el a terepjáróval.

Az ukrajnai háború miatt Oroszországra kivetett amerikai szankciók listáján Alekszandr Dugin is szerepel mint büntetendő személyiség.