Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Napi.hu számolt be elsőként arról, hogy június elején a II. kerületi polgármester poloskát talált a gyerekek tányérjában. Őrsi Gergelynek szúrt szemet egy teljesítésigazolási laphoz tartozó visszajelzésen, hogy - finoman fogalmazva is - "néhány helyen kifogások merültek fel az óvodai közétkeztetés minőségével kapcsolatban" - tudatta akkor az önkormányzat.

Majd azonnal bekérették az összes teljesítésigazolási lapot, és vizsgálatot indítottak. "A vizsgálat tényét jeleztük a szolgáltató felé is."

A vizsgálat azzal kezdődött, hogy visszamenőleg bekérették a Hungast Zrt.-vel kapcsolatos információkat és visszajelzéseket. A kormánypárti körökhöz - azon belül Bánki Erik fideszes képviselőhöz - köthető Hungast Zrt. még az előző kerületi vezetéssel kötötte meg a közétkeztetési szerződést.

Véget ért a vizsgálat. A konkrét probléma kapcsán a Hungast Zrt., a szolgáltató arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a jelzett konyha nem saját épületben működik, így mostantól az előírtnál, a szokásosnál többször végeznek irtást, és felhívták az épület tulajdonosának figyelmét is a problémára - közölte lapunkkal Varga-Nagy Eszter, a kerület sajtófőnöke.

Pozitív hozadéka is annak, hogy poloska mászott a gyerekek tányérjába. Ez a kínos incidens ráirányította a figyelmet a kerületben a közétkeztetésre. "Szolgáltatási elégedettségi felméréssel fogja az önkormányzat figyelemmel követni a közétkeztetés minőségét. Célunk továbbá - Őrsi Gergely polgármester - javaslatára az ebédbefizetés egyszerűsítése átalánydíjjal és online befizetéssel."