A még 2009. decemberében, négypárti képviselői indítvány keretében a parlament elé benyújtásra került javaslat tegnap este végül 190 igent, 128 nemet és 2 taratózkodó voksot kapott.

A módosítás célja, hogy egyrészt az iskolaszövetkezetek tagságának egyértelműen munkaviszony keretében foglalkoztatása gyakorlatilag szinte teljes mértékben kikerüljön a Munka törvénykönyve  hatálya alól, másrészt ez a fajta foglalkoztatás ne legyen munkaerő-kölcsönzésnek minősíthető.

A Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (SZTMSZ) - amelynek véleményéhez az Adecco Magyarország is csatlakozott - szerint a javaslat elfogadása nyomán az iskolaszövetkezetek egy speciális, keretjellegű munkaviszonyt hozhatnának létre saját tagjaikkal, ezzel a munkaerő-kölcsönzéshez hasonló foglalkoztatási formát generálva.

Az iskolaszövetkezetek által végzett tevékenységek igen jelentős része az SZTMSZ álláspontja szerint valójában munkaerő-kölcsönzés, ám ezt a felek – annak érdekében, hogy a kapcsolódó fenti járulékkedvezményt kihasználják – vállalkozási tevékenységnek állítják be.

Ezt támasztja alá az OMMF utóbbi évekre vonatkozó ellenőrzési tapasztalata is, mely a hasonló tevékenységet jelentős számban minősítette jogosulatlan munkaerő-kölcsönzésnek.

A szövetség szerint külön problémát jelent, hogy a javaslat alapján ez a foglalkoztatás nem minősül munkaerő-kölcsönzésnek, bár a munkaviszony a szövetkezettel állna fenn, és nem a tagot ténylegesen, ideiglenes jelleggel foglalkoztató harmadik féllel, aki egyben ellenőrzési, utasítási jogot gyakorol felette.

Ez a konstrukció a munkaerő-kölcsönzésről szóló 2008/104/EK irányelv meghatározása alapján egyértelműen munkaerő-kölcsönzésnek minősül, így egy ilyen szabályozás – az irányelv hatályba lépése, azaz 2011. december 5-e után – ellentétes lenne a közösségi joggal.

Ugyanakkor a mai napon fennálló közösségi jogot is sérti a tervezet, mivel a 91/533/EGK irányelvben foglaltakkal szemben nem ír elő tájékoztatási kötelezettséget a munkaviszony létesítésekor a fennálló kollektív szerződésről és a munkáltatónál működő üzemi tanácsról - véli az SZTMSZ.

Összességében az elképzelés nem alkalmas a probléma rendezésére, sőt további konzultáció hiányában, igen jelentős problémát generálhat a gondokkal amúgy is jelentősen terhelt munkaerő-piacon, ezért nagyon határozottan további kidolgozásra javasoljuk - javasolta az SZTMSZ.