Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

meteorológiai szolgálat pénteken Facebook-oldalán azt írta, hogy ismét nagy területen várható viharos, erősen viharos szél.csapadék átvonulása után, kiemelten a Dunántúlon, annak is az északi felén kell a legerősebb széllökésekre számítani.

Szombaton többfelé számíthatunk esőre, záporra, sőt helyenként akár az ég is megdörrenhet. Vasárnap napközben inkább csak kisebb záporok valószínűek, majd az esti óráktól növekszik meg ismét a csapadékhajlam, ugyanis egy újabb frontálzóna közelíti meg térségünket. 

Egyre szélsőségesebb az időjárás, minden termelőnek javasolt a mezőgazdasági biztosítás

Az Agrárminisztérium javasolja, hogy a gazdálkodók vegyék igénybe a támogatási lehetőséggel összekötött mezőgazdasági biztosítást. Bővebben>>>

Érkezik a porvihar

Hétfőn a reggeli, délelőtti óráktól kezdve fokozatos szélerősödés várható, és a déli, kora délutáni órákra el is éri maximumát az északnyugati szél.

  • Nagy területen valószínű viharos, 60 kilométer per óránál erősebb szél, de a 70-80 kilométer per órás széllökésre is fel kell készülni, még síkvidéken is.
  • Ennél nagyobb szélsebességre a hegyvidéki területeken kell számítani, ott akár a 90-100 kilométer/órát is elérhetik, akár meg is haladhatják a széllökések.
  • Az esti óráktól kissé mérséklődik a légmozgás, de még így is nagy területen lesz élénk, erős a szél.

Kedden ugyan már veszít erejéből a szél, de továbbra is nagy területen kell erős, viharos széllökésekre számítani.

Ugyan a szelet csapadékhullás előzi meg, de lehetnek olyan területek, ahol ez elmarad vagy csak kevés eső esik, így ismét kialakulhatnak lokális porviharok.

Emiatt kérik a közlekedőket, hogy mindig a forgalmi, időjárási és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek.