A Praktiker átépítette budapesti, Bécsi úti áruházát, a mintegy 200 millió forintos beruházással folytatta modernizációs programját. A felújított áruház 100 embernek ad munkát.

Az otthonfelújítási program miatt sokat várnak az idei első negyedévtől, mert éppen azok a termékcsoportok után lesz visszaigényelhető a támogatás, amire a Praktiker kínálata épül - közölte a vállalat szerdán az MTI-vel. A barkácsláncnál hagyományosan a felújító és a belső ipari munkákhoz kapcsolódó termékeket keresik a vevők, de egyre hangsúlyosabb az otthonszépítéssel és lakberendezéssel kapcsolatos termékek iránti érdeklődés is.

A vállalat szerint 1998-as hazai piacra lépése óta 2019 volt a legeredményesebb üzleti éve, amikor nettó 67,88 milliárd forint árbevételt ért el. Magyarországon húsz áruházat működtetnek, és csaknem 1600 embernek ad munkát. A nettó 190 milliárd forintosra becsült barkácspiacon a Praktiker 33 százalékos részesedéssel a második legnagyobb szereplő. A vállalat mintegy 340 beszállítóval dolgozik, a magyar beszállítók aránya meghaladja a 80 százalékot.