Sokkal kevesebb a különbség az X, Y és Z generáció világlátása és munkához való hozzáállása között, mint amit elsőre gondolnánk, de mindegyik csoport úgy tartja, hogy az előtte pályát kezdőknek egyszerűbb dolga volt az életben – derül ki a Profession.hu friss kutatásából. 

Az állásportál felmérésében azt vizsgálta meg, hogy mi igaz a munkaerőpiacon legaktívabb három generáció egymásról alkotott sztereotípiáiból, valamint attitűdjeikről és tapasztalatikról is kérdezte a csoportok tagjait. 

Régen minden jobb volt? Aligha.

Az X generáció (1965-1979) tagjainak több mint fele kevesebb, mint 1 hónap alatt el tudott helyezkedni a tanult szakmájában. Az 1994 előtt született munkavállalóknál már feleződött a kezdeti siker, csak minden negyedik tudott gyorsan megfelelő munkát találni. A legfiatalabb, Z generáció esetében még kevesebben, csupán 18 százalék talált hetek alatt munkát, de az ezt követő két hónapban szinte kilőttek, és fél éven belül kétharmaduk helyezkedett el a szakmáján belül.

Az 1980 előtt született munkavállalók közül munkakerülők kevesen lettek, de 17 százalékuk csak egy év után tudott a szaktudásának megfelelően elhelyezkedni. A legnehezebben a következő generációnak sikerült a kezdés, 34 százalékuk nem kapott egy éven belül lehetőséget, hogy a szakmájában dolgozzon – állapította meg a kutatás. 

Megfigyelhető, hogy minden korosztály legjellemzőbb berögződése, hogy a közvetlenül előtte elhelyezkedőknél gondolja azt, hogy jobb volt a helyzet a munkaerőpiacon.

A Z generációnál viszont már többen helyezkednek el gyorsabban a szakmájukon belül, ezzel pedig részben megdől az a feltételezés, hogy régebben minden könnyebb lett volna a pályakezdésnél. A valóságban viszont még mindig tízből négyen azt vallják, hogy a 18-27 éveseknek a legkönnyebb munkát váltaniuk jelenleg.

Hosszabb távon terveznek az idősebbek, de nem minden fiatal türelmetlen

Nem meglepetés, hogy minél idősebb valaki, annál kevésbé keresi a változást. De ehhez az alapvetéshez képest is kifejezetten magas azoknak az aránya az idősebb generációban, akik 10 évnél is tovább terveznek a jelenlegi munkahelyükön. 

A legfiatalabb generáció esetében csak minden ötödik válaszadó maradna a mostani munkáltatójánál ilyen sokáig, és csak negyedük szerint jó ötlet ennyi időt váltás nélkül dolgozni.

A kutatásból egyébként az is kiderül, hogy a fiatalok sokkal kevesebbet elégedetleneknek, mint gondolják róluk: a Z generáció tagjainak többsége elégedettebb a munkája és a magánélete közötti egyensúllyal, mint az X és Y generáció. De nincs jelentős eltérés a fiatalok és az idősebbek között az első fizetésük megítélésében sem, a korcsoportok többsége annyit keresett pályakezdőként, amire számított.