A tv honlapján megjelent információ szerint a független főpolgármester-jelölt úgy vélekedett: azért osztotta fel egymás között a négy baloldali párt Budapestet, mert továbbra is a Fideszt akarják hatalmon tartani és önmagukat ellenzékben. "Nem akarnak osztozni az ellenzéken és nem akarják leváltani a Fideszt. A Fidesz maradjon hatalmon, az MSZP és a DK meg ellenzékben. Ők az ellenzéki pole-pozícióért hajtanak, ezért szalámizzák le a centrumot" - fogalmazott.

A Momentum - szerinte - ugyanazért csatlakozott a régi ellenzéki pártokhoz, amiért 1994-ben az SZDSZ vagy 2013-ban az Együtt és a Párbeszéd: "a júdáspénzért, a pozíciókért, a polgármesteri helyekért, a felügyelőbizottsági helyekért".

Az előválasztás Puzsér Róbert szerint akkor jöhet létre júniusban, ha Karácsony Gergely kiad egy nyilatkozatot arról, hogy összellenzéki együttműködés lesz nemcsak a fővárosban, hanem a kerületekben is a Jobbikkal és az LMP-vel együtt.

Abban az esetben, ha létrejönne az összellenzéki együttműködés minden kerületben, akkor nyitott lenne az előválasztásra. Szerinte, nem lehet kihagyni a Jobbikot - írta a Hír TV a honlapján.