A pénzügyi tanácsadó szakértői az elmúlt hónapok változásai alapján új társadalmi rend kialakulásáról írtak. Az átalakulás okai közül kiemelték, hogy a távolságtartás kényszere megkövetelte a digitális támogató folyamatok kiépítését. A társadalom összetettsége, és az egymásra utaltság miatt sürgetővé vált a hálózati biztonság megteremtése - idézi a közlést az MTI.

Felértékelődtek többek között a kiberbiztonsági szolgáltatók, a digitális pénzügyi szolgáltatások (fintech), és a befektetők is egyre inkább keresik az új típusú termékeket, például a kriptovalutákat. Megugrott az online benyújtható hitelkérelmek, számlanyitások, a tőzsdei applikációk népszerűsége, és a virtuális térbe költözött a szabadidős tevékenységek jelentős része.

A sportolási, utazási lehetőségek beszűkülésével párhuzamosan egyre keresettebbek a videojátékok, az online szerencsejátékok, az oktatási alkalmazások.

A PwC szakértői kiemelték többek között a rugalmas beszállítói kapcsolatok, és az egyszerű, helyi ellátási láncok jelentőségét. Akik mindezek birtokában gyorsan alkalmazkodnak, és az új helyzetben is rájönnek, hogy érhetik el a fogyasztóikat, jobb eséllyel élik túl a változásokat.