1956-óta árulták a szemet gyönyörködtető virágokat a budapesti Ráday utcában. A Nárcisz virágbolt vezetője, Molnárné Benedek Jutka pedig 50 éve dolgozott a családi üzletben. Molnárné Benedek Jutka keresztanyja, Csontosné Irénke nyitotta meg a virágboltot a Ráday utca 37-es szám alatt 1956-ban.

Tőle örökölte meg – mint a család utolsó tagja – Jutka a bolt vezetését. 1973 óta vezette a felkapott virágüzletet a vásárlói legnagyobb örömére egészen idén március 31-ig. A hölgy most úgy döntött, hogy ideje nyugdíjba vonulnia – számolt be a Metropol.

Jutka vendégköre búcsúztatást tartott március 31-én a Ráday utcai boltban, ahol volt minden, ölelkezés, koccintás, valaki verset is írt az eladó tiszteletére, sőt még egy emléktáblát is avattak az üzlet falán. Az üzlethelységben a virágbolt helyén egy patika fog nyílni, Jutka pedig élvezni fogja a nyugdíjas éveket és végre az otthoni teendőkre fog koncentrálni. 

 

Konditerem nyílik a legendás cukrászda helyén

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere húsvétkor kiborult, amiért konditeremként éled fel a konditorei, és a rétes helyett jön a hasprés. A gazdasági helyzetre hivatkozva húzta le ugyanis a rolót 2022 novemberében a nagy múltú budapesti Hauer Cukrászda és Kávéház a Rákóczi utcában. Ezen belül is a megnövekedett energia- és alapanyagárak, a csökkenő turizmus és az egyre apadó vendégszám miatt döntöttek a bezárás mellett. Az egykori népszerű, nagy múltú cukrászda helyén a tervek szerint még idén szeptemberben fitnesz terem nyílik 200 négyzetméteren. Bővebben --->