Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fővárosi és megyei kormányhivatalok az országos akcióban a teherautók és autóbuszok műszaki állapotát, menetíró berendezéseit, a rakomány rögzítését vizsgálják. A közlekedési hatóság a kockázatosnak minősített járműveket a veszélyt előidéző ok megszüntetéséig kijelölt pihenőhelyen visszatarthatja - idézi az MTI az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlemnyét. 

Az ECR (Euro Controle Route) nemzetközi akció részeként április 5. és 7. között a járművezető, a rakomány és a gépjármű alkalmasságát igazoló dokumentumokat vizsgálják. Ellenőrzik a jármű és rakománya súlyát és azt, hogy az utóbbit megfelelően rögzítették-e. 

A közlekedési hatóság a járművet vizsgálatra rendeli, ha "alapos gyanú merül fel", hogy nem tesz eleget a jogszabályi követelményeknek és a környezetvédelmi előírásoknak, engedély nélkül alakították át vagy engedélyezett átalakítás után a hatóságnak nem mutatták be.  

Az ITM közölte azt is, hogy érvénytelenítik az autóbusz vagy teherautó forgalmi engedélyét, ha további részvétele a forgalomban közvetlen balesetveszéllyel jár vagy a kötelező engedélyek hiányában végeztek vele szolgáltatást.