A portálnak többen jelezték, hogy a papírgyűjtő púpos volt a lejárt receptektől, sok ezer volt bennük százas kötegekben.

Később annak a patikának a dolgozói kezdték el összegyűjteni a recepteket, ahonnan azok származtak, hiszen ezeken többek között saját nevük is szerepelt.

A sok ezer orvosi vény egy Bem térhez közeli lakásban lehetett, amit a patika korábban - családi szálon - raktárként használt, s a vezető úgy tudta: ezek ma is ott vannak. Ám a lakást a volt tulajdonos eladta, és a gyógyszertár vezetőjének senki nem jelezte, hogy a recepteket el kellene távolítani.

A régi szabály hogy a gyógyszertár maga gondoskodott a receptek megfelelő őrzéséről öt éven át, utána pedig arról, hogy megsemmisüljenek. Ma már más a szabályozás, azt a receptet, amit most váltanak be, a nagykereskedő őrzi és semmisíti meg - mondta a lapnak a patika vezetője.

Havasi Dezső, a megyei ügyvédi kamara elnöke azt mondta a Kisalföldnek, hogy az adatkezelési szabályokat megsértették, mert nem gondoskodtak megfelelően arról, hogy személyes adatok ne váljanak illetéktelenek számára hozzáférhetővé. Az adatok őrzéséért felelős gyógyszertár illetékesét természetesen személyes adattal visszaélés terhelné, de csak abban az esetben, ha bizonyíthatóan sérelem, akár jelentős sérelem ér valakit a malőr miatt, például a munkahelyén zaklatni kezdik. Ilyesmire viszont ez esetben kicsi az esély.