A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály különösen nagy kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást - írja a police.hu.

Egy budapesti nő 2020. április 9-én megdöbbenve látta, hogy a bankszámláján lévő 62 millió forintot érő értékpapírjait a tudta és beleegyezése nélkül eladták és a pénzt egy ismeretlen számlára utalták.

A BRFK nyomozói a széleskörű adatgyűjtést követően megállapították, hogy K. Györgyné és a jelenleg szökésében lévő élettársa, Balogh Sándor rávette V. Gergő banki ügyintézőt, hogy a nő számlájához biztosítson nekik netbankon keresztül hozzáférést.

A páros munkáját a banki ügyintézőn kívül még két férfi - H. János és F. László - is segítette; ők arról gondoskodtak, hogy legyen egy olyan bankszámla, ahová a jogosulatlanul megszerzett pénzt átutalhatják.

A netbankos hozzáférési adatok birtokában K. Györgyné belépett az ügyfél internetbankjába és néhány tranzakciót követően 62 millió forintot utalt az F. László által nyitott bankszámlára. Ezután a pénzt F. László felvette és átadta társainak.

A rendőrök 2020. július 7-én budapesti lakásán elfogták K. Györgynét, és ott kutatást tartottak. A K. Györgyné és élettársa Balogh Sándor használatában lévő autók csomagtartójában közel 54 millió forintot és 1 millió forint értékű ékszereket találtak. A pénzt, az ékszereket és a nagy értékű autókat a bűncselekménnyel okozott kár megtérítése érdekében lefoglalták.

A rendőrök továbbra is keresik K. Györgyné társát a 37 éves budapesti Balogh Sándort, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki. Az ügy többi érintettjét elfogták.