Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerint nincs leszerelési hullám a rendőrségnél. Valótlan adatokat tett közzé a rendőrségtől 2018. július 31-én leszereltek létszámáról egy, csak a nevében a rendőrökért működő csoportosulás a Facebook-on - közölte az ORFK.

Korábban a Zsaruellátó nevű oldal értesült úgy, hogy egy nap leforgása alatt 120 rendőr szerelt le a múlt héten, csak Budapesten 45-en döntöttek úgy, hogy elhagyják a testületet. Az ORFK szerint a közzétett adatok már csak azért sem hitelesek, mert ilyen adatok - jelenleg - egész egyszerűen nem léteznek. A rendőrségnek 2018. augusztus 3-án lesznek erre vonatkozó adatai.

A rendőrség adatai szerint 2018. első félévében 867 hivatásos állományú rendőr jogviszonya szűnt meg (havi átlagban 145 fő). Ez a szám magában foglalja a más rendvédelmi szervhez, illetve a honvédséghez történő áthelyezések, a közös megegyezések, a lemondások, a próbaidő alatti és az egészségügyi okból történő leszerelések, továbbá a nyugállományba helyezések, valamint a fegyelmi okból elbocsátottak számát is. Az ORFK azt is közölte, hogy a hivatásos állomány feltöltöttsége a 2018. július 1-jei állapot szerint 97,8 százalék.