A belügyi és rendvédelmi dolgozók 70 százaléka pályamódosítást fontolgat a Magyar Hang birtokába került reprezentatív felmérés eredményei szerint. A Belügyi Érdekegyeztető Tanács munkavállalóit képviselő szakszervezetek megbízásából készített kérdőívet több ezren – mások mellett rendőrök, a civil állomány tagjai, büntetés-végrehajtási dolgozók, valamint tűzoltók – töltötték ki. Döntő többségük (91 százalékuk) a hivatásos állomány tagja, és több mint egy évtizede – harmaduk már több mint 20 éve – teljesít szolgálatot.

A válaszadók főleg a korkedvezményes nyugdíj visszavezetését, valamint a fizetések emelését tartanák a legsürgetőbb feladatnak, de sokan említették a szociális juttatások, valamint a kiégést okozó körülmények rendezését is.

A rendvédelmi dolgozók mindössze 2,3 százaléka elégedett a fizetésével, és gondolja úgy, megkapja mindazt, ami jár neki a munkájáért, a családjától távol töltött időért, valamint a fokozott mentális és fizikai igénybevételért, háromnegyedük viszont elégedetlen a juttatási csomaggal.

A döntéshozók osztályzatának átlaga a rendvédelmi dolgozók értékelése szerint 1,47, azaz nem éri el a megfelelőt.

A lap úgy tudja, hogy a felmérést egy levéllel együtt eljuttatták Pintér Sándor belügyminiszterhez is.