Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy hete tájékoztatták a barcsi Dráva Völgye Technikum és Gimnázium erdésztechnikusi képzésén tanuló diákokat, hogy az új tanévben már nem az intézmény középrigóci, hanem a barcsi kollégiumában kell lakniuk - adta hírül a 24.hu a Népszava cikke alapján. Előbbit a fenntartó Kaposvári Szakképzési Centrum bezárja, a lépést hivatalosan nem indokolták ugyan, de a nevelőtanárok tájékoztatása szerint a döntés mögött a megnövekedett gáz- és áramárak állnak.

A kollégium az erdőben működött, a diákok és szüleik pedig úgy érzik, a döntéssel éppen a képzés lényegét veszik el. Az egyik szülő jelezte, hogy úgy gondolja, a normális erdészképzés elengedhetetlen része, hogy a diákok folyamatosan a természetben legyenek, ne pedig csak heti egyszer a szakmai tantárgyak napján vigyék ki őket az erdőbe.

Több vész el a szállásnál

A kollégium Barcstól úgy hat kilométerre az erdőben, az egykori Széchenyi-kastélyban működött. A közel száz éve épült kúria és 35 hektáros parkja 1960 óta ad otthont a középiskolának: itt laknak a diákok, a mellé felhúzott iskolaépületben pedig a szakmai tantárgyak többségét tanulják.

A birtokon saját kezelésű tanerdő, teljes erdészeti gépsorok, motorfűrészes tanpálya, mezőgazdasági vontatóvezetői tanpálya, képzéshez szükséges tanműhely, csemetekert, minősített lőtér, fegyverszoba, TMK-műhely és gépjárművek segítik a diákokat.