Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Számítása szerint az átlagfogyasztásig ezek után is mindenki havonta körülbelül 159 ezer forintot, míg éves szinten 1,9 millió forintot spórol meg.

Ez lebontva így néz ki:

  • Az átlag gázszámla rezsicsökkentéssel 15 833 forint, anélkül 131.441 forint lenne.
  • Az átlag villanyszámla rezsicsökkentéssel 7 750 forint, anélkül 50.833 forint lenne.

Steiner Attila szerint az emelkedő, de az átlagfogyasztás szintjéig még mindig korlátozott lakossági rezsiköltségek valószínűsíthetően még így is a legalacsonyabbak között lesznek a mai európai árkörnyezetben.

Még dolgoznak a szabályokon

A részletszabályozások még jelenleg is kidolgozás alatt vannak, az állampolgári visszajelzések figyelembevételével. Az utóbbi napokban égtek a vonalak és záporoztak az e-mailek és a kérdések a Technológiai és Ipari Minisztérium különböző fórumaira is. Sokan bizonyára elővették a csekkeket, és elkezdték számolgatni, hogy vajon átlagfogyasztónak számítanak-e, jogosultak lesznek-e továbbra is a rezsicsökkentett szolgáltatásokra - írja a bejegyzésben.

Korábban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is beszélt arról, hogy puhíthatják a rezsiszabályokat.

Dömötör - az MTI tudósítása szerint - elmondta, hogy

  • az új rezsivédelmi szabályok kidolgozása során minden élethelyzetet, speciális életkörülményt igyekszik megvizsgálni az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs.
  • A rezsicsökkentést úgy tudják fenntartani, ha azt az átlagfogyasztásig biztosítják.
  • A részletszabályok az árképzésre, a szabályozás módjára is kiterjednek majd.
  • Külön foglalkoznak azok helyzetével, akik csak áramot fogyasztanak, gázt pedig egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset.
  • Kitérnek a kistelepüléseken élők helyzetére és a nagycsaládosokra is.