Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Alig kapható néhány erdészetben tűzifa az országban, mindenki fát akar venni. Egy vegyes tüzelésű kazánokat gyártó cég szerint tavaly ilyenkor heti két-három kazánt adtak el, most napi negyven-ötvenet rendelnek - írja a Szabad Európa.

Az eMAG adatai szerint tavaly júliushoz képest majdnem tizenkétszeresére nőttek a kazáneladások idén júliusban, a napelemek és napkollektorok eladása is megháromszorozódott. A Vatera.hu-n a rezsicsökkentés megváltozásának július 13-i bejelentését követő napokban a cserépkályha és a sparhelt szó került a tíz leggyakrabban beírt keresőkulcsszó közé.

Folyamatosan csörög a telefonja egy Tolna megyei vállalkozónak, aki többek között tűzifa-kiszállítással foglalkozik. Azt mondta a lapnak, hogy nagyon félnek az emberek a téltől, hogy nem bírják fizetni a megugrott gázszámlát és hogy nem lesz elég gáz.

Még az is tűzifát akar venni, akinek nincs kéménye, se kályhája.

Egy erdei köbméter akác most 32 ezer forintba kerül, januárban még csak 22 ezer körül mozgott az ára. Ennyiért veszem, de kiszállítási díjjal együtt 45 ezer forintba fog kerülni – mondta.

Eközben a kormány kiadott csütörtökön egy rendeletet, amelyben lazított a fakivágás szabályain. E szerint a fakitermelés tilalmi időszakára vonatkozóan jogszabályban megállapított korlátozást nem kell alkalmazni, sőt természetvédelmi területen is könnyebb lett tarvágást végezni.