Az Dk árnyékkormánya  rezsimoratórium néven ismert intézkedési csomagot dolgozott ki, a párt közleménye szerint öt intézkedéssel vetnének véget a rezsipániknak és óvnák meg a magyar családokat.

  1. Meg kell duplázni a lakosságnak kedvezményes áron adható gáz és áram mennyiségét, mert a jelenlegi hatósági áras mennyiség messze elmarad a valós átlagos fogyasztástól!
  2. 27-ről 5 százalékra kell csökkenteni a gáz és az áram áfáját. A kormány ne akarjon pénzt keresni a magyarok elszabadult rezsikiadásain!
  3. Be kell fagyasztani a rendszerhasználati díjakat idén június elsejei szinten 2023. április 30-ig. (A rendszerhasználati díjak 3,5 százalék körüli áremelésének mérsékelését korábban a cégek érdekében a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége is felvetette - a szerk.)
  4. Be kell vezetni a rezsimoratóriumot az eddig rendesen fizetőknek. Akiknek 2022. augusztus 1-én nem volt 1 havi számlértéket meghaladó mértékű tartozásuk, és minimum a 2022 januárja és augusztusa közötti átlagos havi számlaértéket továbbra is megfizetik, 2023. június 30-ig ne lehessen kikapcsolni a gázt és az áramot.
  5. A felgyülemlett fizetési elmaradások kezelésére egy támogatási rendszert kell kidolgozni a szociális és jövedelmi helyzet alapján!

"Ezt tenné egy felelős, tisztességes, európai szemléletű és baloldali kormány. Mi ezt értjük Európai Magyarország alatt. Mi, magyarok, így is élhetnénk, rezsipánik és megélhetési válság nélkül" - közölte Varju László energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.