A kerületi és a fővárosi szociális támogatások nem zárják ki egymást, ha valaki mindkettőre jogosult, akkor mindkettőt meg is kaphatja - közölte Karácsony Gergely főpolgármester.

A III. kerületi önkormányzat havi 10 ezer forintos rezsitámogatást vezet be, amely mellé igényelhető a fővárosi éves 48 ezer forint is. (Az utóbbi támogatást a létminimumnál kevesebbet kapó nyugdíjasok, a rászoruló gyermekesek, az ápolási díjon levők és egyéb nehéz helyzetben lévő családok igényelhetik októbertől.)

A III. kerület szociális ügyfélszolgálatán mindkét támogatási forma elérhető lesz október 1-jétől - írta Kiss László, Óbuda DK-s polgármestere a Facebook-oldalán. Novembertől márciusig havi 10 ezer forint támogatásban részesülhetnek azok a III. kerületiek, akiknek az egy főre jutó havi átlagjövedelme nem éri el a 120 ezer forintot. Egyedül élők esetén az egy főre jutó jövedelem határa 140 ezer forint.

Ezen felül új támogatási formaként egyszeri rezsitámogatásban részesülhetnek azok, akik nem tudják kifizetni a rezsijüket. Ez jövedelemhatártól függetlenül igényelhető - közölte a polgármester.

Ideje van a szolidaritásnak

Az önkormányzatok nagyon nehéz helyzetben vannak, de ezt nem tekinthetjük kibúvónak arra, hogy ne segítsünk olyanokon, akik talán még nálunk is jobban megszenvedik a válságos időket. Amíg talpon vagyunk, addig azt tesszük, ami helyes, például megélhetési- és energiaválság idején segítünk a rászorulókon, mert a „Budapest veled van" nem csupán egy szlogen - írta a főpolgármester a Facebook-oldalán.