Csütörtökön az éjszaka képződött köd, illetve alacsony szintű felhőzet kiterjedése kissé zsugorodik, de az Északi-középhegységben, az Észak-Alföldön és a főváros környékén tartósan megmarad. Ugyanakkor a Dunántúlon több órára kisüt a nap. (Riasztást a középső és az északkeleti megyékre adtak ki tartós (> 6 óra) sűrű köd miatt.

A délnyugati szél a Dél-Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos vidékeken 10 és 15, a tartósan borult tájakon 4 és 7 fok között alakul. Késő estére 4, 9 fokra hűl le a levegő.

Péntek reggelre virradóra többfelé párássá válik a levegő, reggelre nagy területen sűrű köd is képződik. A ködös területeken szitálás kialakulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.

Pénteken az ország nagy részén az éjszaka képződő köd tartósabban megmarad, de főként a Dunántúlon lehetnek napos körzetek is. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, ködös helyeken 4 és 9, a napos vidékeken 10 és 14 fok között valószínű. Figyelmeztető előrejelzést erre a 12 megyére adtak ki.

(Az időjárás kibabrálhat a pénztárcájával.)