Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vasárnap Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megye járásaira adhatnak ki további másodfokú riasztásokat. A többi megyében zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben - közölte még vasárnap délelőtt az OMSZ, az MTI szerint. 

Később az OMSZ módosította a veszélyjelzést: kora délután több megye járásaira már a legmagasabb, harmadfokú riasztásokat adta ki az OMSZ .s kiadtak. Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megye több járásában van érvényben a harmadfokú riasztás. A többi megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A katasztrófavédelem azt kéri, mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, a nagyobb tavaknál lévők a viharjelzéseket is.

A harmadfokú riasztás a következőket jelenti:

Veszélyes, komoly károkat okozó, sok esetben emberi életet is fenyegető időjárási jelenségek, amelyek rendszerint kiterjedt területeket érintenek. Érvényben lévő veszélyjelzés esetén legyünk különös figyelemmel értékeinkre és saját biztonságunkra. Folyamatosan kísérjük figyelemmel a legfrissebb hivatalos meteorológiai információkat. Minden körülmények között kövessük a hatóságok utasításait. Tartózkodjunk biztonságos helyen. A veszélyjelzés e legmagasabb (piros) szintjére már csak a meglehetősen ritkán előforduló események kerülnek.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, a nagyobb tavaknál pihenők a viharjelzéseket is. Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivőhelyettese az érintett területeken azt ajánlja, hogy a kerti bútorokat, a cserepes virágokat, a szerszámokat minél előbb vigyék fedett helyre, nehogy a viharos erejű szél kárt tegyen bennük. A viharos szélben lehetőség szerint senki ne parkoljon fák alá. Ha valaki leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert lát, jelezze azt a 112-es segélyhívón!

Felhívta a figyelmet arra is, hogy ahol jelentős mennyiségű csapadék hull, ott javasolt a pincéket áramtalanítani, továbbá minden olyan tárgyat, amelyben a víz kárt tehet, felvinni a pincéből. Mindeközben továbbra is több megyében van érvényben első-, másod-, és harmadfokú figyelmeztetés a hőség miatt. Jellemzően délkeleten még vasárnap is 38 Celsius-fokig melegedhet a levegő.